Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Ekström Bengt & Mats

Ljusare Läge för nytt Vattensportcenter

03 MAJ 2016 14:16
Ett nytt vatten- och vintersportcenter vid Norrvikens strand? Ja, mycket talar för att det blir verklighet inom en snar framtid. – Det skulle vara ett lyft både för alla de berörda föreningarna och allmänheten, säger Mats Cardell, kassör i Sollentuna kanot.
  • Skapad: 03 MAJ 2016 14:16

De nuvarande lokalerna vid Norrvikens södra strand måste betecknas som närmast fallfärdiga. Året runt-vatten saknas. Likaså dusch och toalett. Även omklädningsrum och andra grundläggande bekvämligheter lyser med sin frånvaro, där den lokala kanotklubben (SKS) och skridskoklubben (SSS) har sina lokaler.

– Första anblicken när jag kom ner första gången 2004 var att det verkade okej. Men jag fick en chock när jag såg efter närmare. Det ser för "häckigt" ut. Slitet och inte alls funktionellt, berättar Mats Cardell, kassör i Sollentuna kanot.

Men tro inte att de slitna klubblokalerna skrämmer bort motionärerna. Tvärtom. Både på sommaren och framförallt på vintern är det ofta helt knök fullt. Upprustning har därför planerats en längre tid, bland annat genom den legendariske gamle ordföranden Georg Helenius. Men på årsmötet 2010 tog det ny fart.

– Vi drog ihop en projektgrupp som jobbade mot kommunen och andra viktiga aktörer, säger Bengt Becker, projektledare i gruppen och vice ordförande i kanotklubben.

Sedan dess har det varit många turer fram och tillbaka. Kommunen är positiv och en ny detaljplan är klar, men inte klubbad. Men till skillnad från den planerande fotbollshallen på Norrvikens IP, var det ingen av de drygt 15 remiss- och granskningsaktörerna som hade några större invändningar. Målsättningen är att kommunen blir huvudman och de lokala klubbarna sedan står för driften.

– Ur ett samhällsperspektiv är en kommunalt ägd anläggning det bästa. Vi har en budget för att få driften att gå runt med god marginal, fortsätter Bengt Becker som nämner att bygget skulle kosta 10–15 miljoner.

Förhandlingar angående investeringsbudgeten för 2017–2019 pågår, just nu, i kommunhuset. Enligt Mats och Bengt lade kultur- och fritidsnämnden in en rekommendation för en uppfräschning av området och nya lokaler redan 2011. Läget ser, enligt rapporter, ljust ut.

– Beslut kommer snart. Det står och väger hur pengarna ska fördelas och det finns många angelägna projekt. Vi står inför en avgörande stund och vårt trumfkort är att driften inte kommer kosta kommunen en krona, säger Mats Cardell.

Hopplocket av slitna omoderna byggnader och förråd med stampat jordgolv kan snart vara ett minne blott.

– Det skulle vara ett lyft både för allmänheten och alla fem berörda föreningar. Ett representativt ansikte för en av kommunens största turistattraktioner, avslutar Mats Cardell.

Mer berörda föreningar

Sollentuna Kanotsällskap

Sollentuna Skridskosällskap

Sollentuna Amatörfiskeklubb

Sollentuna Norra Scoutkår

Friluftsfrämjandet

 

Publicerad 08:27, 29 apr 2016

i Vi i Sollentuna

av: Anders Ekström

Bilder: Anders Ekström

Link till Orginal artikel


Skribent: Johan Hedman


Här finns vi:

Strandpromenaden 2, Sollentuna
Tel 0725-650 660 under våra öppettider

Sommaröppet (v24-v33)
(under Sommarlov)

mån-fre 12 - 20
lör-sön 10 - 18
Karta

Norrviken runt 12 maj 2018

Måndagspaddling, tjejpaddling

Prova-på-paddling

Skolpaddlingar

 

Sollentuna kanot på Facebook

Norrviken runt på Facebook

Kajakprovardag.se

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sollentuna KS - Kanot
Box 148
19122 Sollentuna

Besöksadress:
Strandpromenaden 2, Strandpromenaden 2
19266 Sollentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info